Dagelijks alle nieuwe gratis aanbiedingen!

Gratis rechtenvrije afbeeldingen

Iedereen die wel eens iets publiceert kent het belang van een mooie foto bij een artikel. Een foto geeft net even wat meer kleur aan je verhaal en het is soms een echteblikvanger. Google heeft een haast oneindig aanbod aan foto’s. Wat je ook zoekt, je kunt bij deze zoekgigant terecht voor een geschikte foto voor al je teksten. Maar…

Maar dat betekent niet dat je iedere afbeelding zomaar mag gebruiken. Op veel (Google) afbeeldingen heerst auteursrecht en wanneer je betrapt wordt op het oneigenlijk gebruik van een foto, kun je hiervoor vervolgd worden. Gelukkig zijn er alternatieven, zodat je onbezorgd een foto bij je artikel kunt plaatsen. Waar kun jij je rechtenvrije afbeeldingen halen?

Google:

Ten eerste kan Google zelf je beschermen tegen het overtreden van de regels. Dit doen ze door verschillende filters aan te brengen. Zoek maar eens een willekeurige afbeelding op in Google afbeeldingen Wanneer je vervolgens op ‘tools’ klikt, kun je onder gebruiksrechten ‘gelabeld voor hergebruik’ kiezen.

 

 

Pexels

Pexels is de afgelopen jaren flink gegroeid en meer en meer afbeeldingen zijn nu gratis voor jou beschikbaar. Iedere week worden er nieuwe foto’s toegevoegd, dus houd de website in de gaten. De foto’s zijn vrijwel altijd van hoge kwaliteit en je mag de foto’s overal voor gebruiken én uiteraard zelf aanpassen. Je hoeft hiervoor geen toestemming te vragen of naar Pexels te verwijzen.

 

 

Unsplash

Unsplash wordt wel de krachtigste ‘foto engine’ ter wereld genoemd. De database is helemaal gratis toegankelijk en barst bijna uit zijn voegen met hoge kwaliteit foto’s. Je kunt er bijna 20.000 foto’s vinden en het aantal neemt dagelijks toe. Ook gerenommeerde internetbedrijven hebben hun weg naar Unsplash al gevonden. Vooral wanneer je op zoek bent naar natuurfoto’s kun je op Unsplash je hart ophalen.

 

 

Pixabay

Er is altijd baas boven baas. En Pixabay lijkt op het gebied van foto’s wel tot de absolute toppers te behoren. De grote community van Pixabay zorgt ervoor dat er dagelijkse nieuwe afbeeldingen – in verschillende thema’s en kleuren – worden toegevoegd. Hoeveel afbeeldingen je hier kunt vinden? Ruim 1.3 miljoen! Ook voor video’s kun je trouwens op deze site terecht.

 

 

Stocksnap

Eén van de meest stijlvolle sites voor het downloaden van jouw rechtenvrije afbeeldingen is Stocksnap. Je kunt hier niet alleen zoeken naar een bepaalde afbeelding, maar ook trends bekijken en foto’s ‘liken’. Hiermee speelt Stocksnap mooi in op populaire media als Instagram. De trouwe community upload wekelijks honderden nieuwe foto’s in werkelijk alle categorieën.

 

 

Bekijk ook deze leuke aanbiedingen

Loading...
Nieuwsbrief

Voucher winnen?

Wekelijks een overzicht van alle acties + kans op een gratis bioscoopbon of mediamarkt voucher t.w.v € 25?

Beste aanbiedingen

Gratis naar El Clásico

Incl. vluchten, hotel en transfer!
Meer wetenDoe mee

Gratis Lotto gelukslot

Speel gratis mee voor de Jackpot!
Meer wetenMeedoen

Win een e-bike t.w.v. € 2400

Beantwoord slechts 4 vragen!
Meer wetenDoe mee