Dagelijks alle nieuwe gratis aanbiedingen!

Waar vind je gratis rechtenvrije afbeeldingen?

15/02/2018 Gratis Diensten, Gratis Producten
Rechtenvrije afbeeldingen

Het is zo eenvoudig: je schrijft een blog, column of misschien een nieuwsbericht. Even een mooie afbeelding erbij en klaar ben je. Of niet? Ja, Google is een rijke bron aan informatie én afbeeldingen. Maar dat betekent nog niet dat je onbeperkt en ongestraft uit die bron kunt putten. Je zult vast wel eens van de term ‘auteursrecht’ gehoord hebben.

Aangezien het niet verplicht is expliciet te vermelden dat op een bepaalde afbeelding auteursrechten rusten, is het soms moeilijk om in te schatten of je een bepaalde foto kunt gebruiken of niet.Gelukkig zijn er veilige alternatieven beschikbaar.

Gratis rechtenvrije afbeeldingen
Je vindt onder meer op de volgende sites een overzicht met afbeeldingen die je gratis en zonder toestemming mag gebruiken:

https://www.pexels.com/
https://unsplash.com/
https://pixabay.com/
https://stocksnap.io/

Google
Staan er op Google dan helemaal geen gratis afbeeldingen die rechtenvrij zijn? Jawel, maar je neemt altijd een risico(otje). Om het risico wat in te perken, kun je op Google afbeeldingen (https://www.google.com/imghp?hl=nl) onder het tabje ‘geavanceerd’ het filter ‘gelabeld voor hergebruik’ aanzetten.


Bevalt dit artikel?

Blijf automatisch op de hoogte! Schrijf je in en ontvang maximum 1x per week alle GRATIS aanbiedingen in je mailbox.

Reacties

Reageer met Facebook

Als eerste op de hoogte?

 

Onze beste aanbiedingen zijn soms beperkt in aantal, bv. “slechts 500 gratis exemplaren beschikbaar”. Wil jij de eerste zijn bij zulke acties? Meld je aan voor E-mail Alerts!

Beste aanbiedingen

Win een GAMMA pas

Ter waarde van € 50!
Meer wetenMeedoen

Gratis tarotlezing

Online en vrijblijvend!
Meer wetenAanvragen

Gratis Detectives magazine

Cadeautje van KRO-NRCV!
Meer wetenDoe mee